Alex sjørøver

Aktiviteter med barn

Innendørs, ute i naturen, kulturelle innslag, eller bare lek og moro. Det er nok av aktiviteter å ta tak i uansett årstid.

 

 

Ønsker du å tips til aktiviteter med barn? 

Et steinkast fra Oslo kan du ta med deg barna på mange forskjellige aktiviteter. Nyt utsikt over brygger, havn og hus i “sørlandsidyll” og kjenn at roen senker seg i Sons atmosfæren.  

Sentrum i Son er full av koselige kafeer med uteservering beliggende rett ved sjøen, der ungene kan fiske etter krabbe, og leke i små tilhørende hager og på lekeplassen, ingenting er langt unna. 

Det er gode transportmuligheter til Son enten du tar bilen og ønsker parkering, eller vil ta toget. Ønsker du å overnatte er det også gode muligheter for dette.

Son sentrum og parkGlenneparken i Son med Labohesten

Historisk vandring 
i Son sentrum
 

Har dere litt større barn kan dere ta en liten historisk vandring i de små, trange og sjarmerende gatene. Son var nemlig tidligere kjent for å huse sommerboliger for kunstnere og store forretningsmenn. Det merker man på den gamle og delvis verneverdige bebyggelsen.  

Start gjerne med en spasertur i Strandgata, det er som å lufte seg i lokalhistorien, du går forbi alt fra historiske bygninger til den gamle dampskipsbrygga. 

Torget i Son er også verdt å oppleve, omkranset av verneverdige bygninger, ble det erklært som et bilfritt torg på tidlig 2000-tallet. I sommerhalvåret kan det være en idé å sjekke om det er markedsdager på torget i forbindelse med helg, det kan være en fin opplevelse også for barn. Eller ta en spasertur i havna, spise en is og opplev det yrende maritime miljøet. En tur langs brygga er en opplevelse i seg selv.  

 

Thornegården og Spinnerigården i SonTorget i Son

 

 

Eventyrfabrikken i Vestby 

Hvis dere har behov for å riste løs enda mer energi, kanskje på en litt regntung dag, kan det være en ide å legge turen innom Europas største innendørs lekeland med klatrestativ, hengebro, kryp-ganger, kjempe-baller, store sklier, ball-hav, trampoliner, sykler, hoppeslott, air-bazooka samt baby-hjørnet for de aller minste. 

Grunnet Korona situasjonen er det lurt å sjekke åpningstider.

Gå til Eventyrfabrikken

 

Eventyrfabrikken Vestby

 

Son Kystkultursenter 

Son Kystkultursenter er det verdt å sjekke om det er arrangementer på gang og hvilke. Her kan du fiske etter krabbe, eller være med på arrangementer de holder som kan være alt fra brødbaking, smiing, spleising av tauverk, båtbygging og andre kulturelle innslag. 

Gå til Son Kystkultursenter

Son Kystkultursenter

 

Ramme Gård

Ramme Gård er vel verdt et besøk med barn i alle aldere. For ikke å snakke om det fantastiske området rett ved sjøen, kan du ta med ungene på gårdsbesøk, spise økologisk ureist mat på Ramme Kro, ta de med til Svanedammen (ref. Snøfall der orakelet møter Julius, det er fra Ramme Gård) eller kanskje det er en teater forestilling de kunne tenke seg å se.

Gå til Ramme Gård

Svanedammen Ramme Gård

 

Naturaktiviteter

Son har flere barnevennlige og flotte strender, så her kan man nyte fine sandstrender og vakre svaberg i rolige og naturskjønne omgivelser.

Det er også mange flotte turstier langs kysten, som kan være en fantastisk oppdagelsesferd for store og små. Enten man bare går turen fra sentrum til Sonstranda eller videre til Skutebaugen, eller ønsker å gå større deler av KyststienHar man behov for å røre litt ekstra på seg, er det en flott tur langs elven Såna til sjarmerende Hølen som kan tas enten på sykkel eller til fots. Turen frem og tilbake til Hølen er også veldig fin og lett fremkommelig med barnevogn. 

Ødemørk byr også på gode barnevennlige turmuligheter. Her er det mulig å grille på grillplassen litt nedenfor Ødemørkstuen og det kan være spennende for ungene med den supre gapahuken rett ved. På søndager er det åpent for salg av kaffe og vafler for de som måtte ønske det. Fra Ødemørkstua kan man også gå Eventyrstien, den er laget spesielt for å vekke barns interesse for natur og oppdagelsesferd. Anbefales på det varmeste!

Geocaching er også en morsom aktivitet for store og små. Det er mange "cacher" i Son sentrum og langs de mange turstiene i området. Har du ikke prøvd Geocaching før er det aldri for sent å begynne. Det kan sammenlignes med orientering og er en internasjonal aktivitet, du finner frem til postene eller "cacher" ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass.

Gå til egen side med naturaktiviteter i området.

 

Hulvika i Son

 

 

Fiskebutikken i Son

Enten du vil ta med deg den populære skalldyrkassa, en pose med ferske reker, eller barnas favoritt "fiskekaker rett i hånda" så er det hyggelig å ta turen innom Fiskebutikken i Son. Den ligger rett på brygga med eget fiskemottak.

 

Ketil i Fisebutikken i Son. Fiskekaker fra Fiskebutikken i Son

 

Nyt strandlivet

I kort avstand til sentrum finner du flere bademuligheter. Alt fra sandstrender, til en kombinasjon av strand, svaberg og gressplen. Sonstranda ligger nærmest sentrum med en liten sandstrand og ellers gress og svaberg. Går du videre forbi Son Spa kommer du til Skutebaugen, som er veldig populær blant småbarnsfamilier med sandstrand og langgrunt vann som passer bra også for de minste.

Gå til egen side om badeliv.

video-skutebaugen

Skutebaugen i Son

banner-naturopplevelser

Aktiviteter med barn

Les mer om hva du kan oppleve: