brygga-ovenfra-banner

Aktiviteter med barn

Innendørs, ute i naturen, kulturelle innslag, eller bare lek og moro. Det er nok av aktiviteter å ta tak i uansett årstid.

 

 

Ønsker du å tips til aktiviteter med barn? 

Et steinkast fra Oslo kan du ta med deg barna på mange forskjellige aktiviteter. Nyt unik utsikt over brygger, havn og hus i “sørlandsidyll” og kjenn at roen senker seg i Sons-atmosfæren.  

Sentrum i Son er full av koselige kafeer med uteservering beliggende rett ved sjøen, der ungene kan fiske etter krabbe, og leke i små tilhørende hager og på lekeplassen, ingenting er langt unna. 

Bilde av Son sentrum med utsikt utover fjorden tatt med drone båter-brygge-kystkultur

Aktiviteter med barn 

  1. Historisk vandring i Son sentrum 
  2. Eventyrfabrikken 
  3. Strand, bad eller tur 

Historisk vandring i Son sentrum 

Har dere litt større barn kan dere ta en liten historisk vandring i de små, trange og sjarmerende gatene. Son var nemlig tidligere kjent for å huse sommerboliger for kunstnere og store forretningsmenn. Det merker man på den gamle og delvis verneverdige bebyggelsen.  

Start gjerne med en spasertur i Strandgata, det er som å lufte seg i lokalhistorien, du går forbi alt fra historiske bygninger til den gamle dampskipsbrygga. 

Torget i Son er også verdt å oppleve, omkranset av verneverdige bygninger, ble det erklært som et bilfritt torg på tidlig 2000-tallet. I sommerhalvåret kan det være en idé å sjekke om det er markedsdager på torget i forbindelse med helg, det kan være en fin opplevelse også for barn. Eller ta en spasertur i havna, spise en is og opplev det yrende maritime miljøet. En tur langs brygga er en opplevelse i seg selv. 

Her finner dere også fiskebrygga med eget fiskemottak og tilhørende fiskebutikk der de fortsatt selger fisk og skalldyr. Kanskje barna har lyst på fiskekaker eller ferske reker?  

Ikke langt unna finner dere Son Kystkultursenter, her er det verdt å sjekke om det er arrangementer på gang og hvilke. Her kan fiske etter krabbe, eller være med på arrangementer de holder som kan være alt fra brødbaking, smiing, spleising av tauverk, båtbygging og andre kulturelle innslag.  

kystkultursenteret-pirater parken-02 

Eventyrfabrikken 

Hvis dere har behov for å riste løs enda mer energi, kanskje på en litt regntung dag, kan det være en ide å legge turen innom Eventyrfabrikken. Europas største innendørs lekeland med klatrestativ, hengebro, kryp-ganger, kjempe-baller, store sklier, ball-hav, trampoliner, sykler, hoppeslott, air-bazooka samt baby-hjørnet for de aller minste. 

Naturaktiviteter 

Son har flere barnevennlige og flotte strender, så her kan man nyte fine sandstrender og vakre svaberg i rolige og naturskjønne omgivelser.

Det er også mange flotte turstier langs kysten, som kan være en fantastisk oppdagelsesferd for store og små. Enten man bare går turen fra sentrum til Sonstranda eller videre til Skutebaugen, eller ønsker å gå større deler av KyststienHar man behov for å røre litt ekstra på seg, er det en flott tur langs elven Såna til sjarmerende Hølen som kan tas enten på sykkel eller til fots. Turen frem og tilbake til Hølen er også veldig fin og lett fremkommelig med barnevogn. 

Ødemørk byr også på gode barnevennlige turmuligheter. Her er det mulig å grille på grillplassen litt nedenfor Ødemørkstuen og det kan være spennende for ungene med den supre gapahuken rett ved. På søndager er det åpent for salg av kaffe og vafler for de som måtte ønske det. Fra Ødemørkstua kan man også gå Eventyrstien, den er laget spesielt for å vekke barns interesse for natur og oppdagelsesferd. Anbefales på det varmeste!

Geocaching er også en morsom aktivitet for store og små. Det er mange "cacher" i Son sentrum og langs de mange turstiene i området. Har du ikke prøvd Geocaching før er det aldri for sent å begynne. Det kan sammenlignes med orientering og er en internasjonal aktivitet, du finner frem til postene eller "cacher" ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass.

Ramme Gård er vel verdt et besøk med barn i alle aldere. For ikke å snakke om det fantastiske området rett ved sjøen, kan du ta med ungene på gårdsbesøk, spise økologisk ureist mat på Ramme Kro, ta de med til Svanedammen ( ref. Snøfall der orakelet møter Julius, det er fra Ramme Gård ) eller kanskje det er en teater forestilling de kunne tenke seg å se.

 Sonsstranda med tursti og utsikt til båter mellom trærne 

Konserter og utstillinger, det er også ofte kulturelle innslag å få med seg både med og uten barn, sjekk ut hva som skjer her.

 

Aktiviteter med barn

Les mer om hva du kan få med deg:

Kjøvangen

En flott strand som er enkel å komme seg til. Enten det er gående, syklende, padlende, med båt eller bil....

Kulturdestinasjonen Ramme

Ramme er en allsidig økologisk gård, et hotell ved en fjord og en skog, har en vakker park...

Fergetur

Ruter setter opp ferge som seiler fra Aker Brygge til Son daglig fra april til...

Hulvika

  Fin badeplass som det er lett å gå, padle eller sykle til. Det er også parkeringsplass her så det er fullt...

Park med gallionsfigurer fra skip

En spennende vandretur i en park med 37 gallionsfigurer. Gallionsfigurene er en...

Ødemørk Eventyrstien

“Eventyrstien” er en tørr og fin familietur i Mossemarka som tar deg til Ishavet...

Vardåsen rundt

Vakker tur gjennom flott eikeskog og med utsikt over fjorden og mot idylliske Son....

Brevikbukta

Breivikbukta Bukta kan skilte med sandstrand, svaberg og gressplen. Noe for enhver...

Eventyrfabrikken

  Europas største innendørs lekeplass

Skutebaugen

Barnevennlig badeplass i gangavstand til Son sentrum med sandstrand og fine svaberg .  Denne stranda er...

Sonstranda

Populær badeplass rett ved Son sentrum med sandstrand, fine svaberg og stupebrett. ...

Kyststien

Bli med på en vakker tur gjennom Vestby. inviterer deg ut på tur til fine...