ferge-07-1

Fergetur

Ruter setter opp ferge som seiler fra Aker Brygge til Son daglig fra april til september. Fergen legger til kai flere steder på sin ferd til Son. Har du ikke sett kysten fra denne kanten før, kan dette anbefales.  

Dette er en fin dagstur der du får litt vind i håret og sol i fjeset og som ikke koster mer enn en bussbillett. Tar du denne turen vil du fort oppdage at hvite trehus i blomstrende hager ikke bare er på Sørlandet. 

Fergen passerer flere perler på veien som er verdt å få med seg. Etter at den drar fra Rådhuskaia, seiler den til Vollen i Asker der du kan se de første fine trehusene og de små lune sandstrendene. I marinaen her er det mulig å leie vannscooter eller bli med på dykketur med det nyåpnede dykkesenteret som holder til her. Videre på vei mot Drøbak, legger fergen til på Håøya og seiler innom Oscarsborg på Kaholmen.  Drøbak kan man oppleve mange små hvite trehus med rosehager i smale og koselige gater. 

 


Fergetur Fergen-utsikt-akter
 

Neste stopp for fergen er Filtvet og Villa Malla. Rett nedenfor spisestedet er det en nydelig hvit sandstrand og om sommeren blir det satt ut palmetrær her. Uteserveringen er romslig og med nydelig utsikt uansett hvor du setter deg. 

Herfra går fergen videre til Son der du blir møtt av gammel bebyggelse umiddelbart i det fergen legger til kai. Et av de første husene du ser er Kystkultursenteret. Opprinnelig besto det av tre hus, et fiskerhjem fra 1750, smia til Sons gamle båtbyggeri og Sons gamle brannvesen sitt sprøytehus. 

 
 

Fergetur

Avgang fra Aker Brygge i sesong.

Fergen har ikke kiosk ombord, ta med egen drikke og mat.