1280px-Son_Sauholmen-web

Sauholmen

Son's skjærgård er variert og byr på mange muligheter enten man ønsker å selv være aktiv eller bare nyte båttur eller fergetur til destinasjonen. 
Mellom øyene i skjærgården kan du finne små, skjermede laguner som du kan komme deg til med kano, kajakk eller mindre båt. Her kan du nyte dagen, gå på oppdagelsesferd på de små øyene og å bade fra sandstrender og svaberg.
 
Fra Son sentrum kan du for eksempel padle ut til Sauholmen på omtrent 20 minutter, litt avhengig av vær og vind såklart. 
For visse tider av året er det det verdt å merke seg at Nordre Sauholmen er naturreservat for fugler i hekketiden og det er ikke lov å gå i land her i denne perioden, båter bes også holde lenger avstand enn ellers. 
 
Siden denne holmen var tidligere en del av Nordre Brevik Gård, ble den brukt til sauebeite, derav navnet. I dag er Sauholmen eid av Vestby Kommune og er et yndet utfartssted om sommeren. 
Det er rikt på kystkultur her, her finner du sjøboder og rester av anlegg for fiske som garntørker, barkekar og tjærekar. Her finner du også gamle fortøyningsbolter fra seilskutetiden. 
 
Ikke langt unna Sauholmen finner du øya Gjøva som også er vel verdt et besøk. Hvittingbukta på nordsiden av Jeløya er også et veldig fint og yndet sted om sommeren. 
 
For å komme seg rundt egner det seg best med kajakk eller mindre båt, siden forholdene er ganske små og skjermet, passer det ikke så godt for større båter.
Kajakktur-Saueholmen Kajakk-lagune
 
 
 
 

 

Sauholmen

Enkelt å komme seg hit padlende i kajakk, paddle board eller mindre båt.

Sandstrender og svaberg.