Vardåsen rundt med utsikt mot Son

Vardåsen rundt

Vakker tur gjennom flott eikeskog og med utsikt over fjorden og mot idylliske Son. Det er også badesteder på veien så man kan ta seg et bad på turen om det skulle friste.

skog Vardåsen med utsikt
 

En rundtur med spennende natur og gamle kulturspor

Gå Kolåsveien og Kjøvangveien fra Son sentrum eller parker ved Golfklubben hvor du også kan stikke innom for en kopp kaffe hvis du har glemt termosen hjemme. Ta så Laksaveien til venstre midt på alléen. Følg veien via Øvre Laksavei langs fjorden forbi siste hytte. Derfra går veien over i en sti opp gjennom skogen. Fram til dette punktet er turen egnet for rullestol, sykkel og barnevogn.
Fortsett på merket sti gjennom dalen først vest og så nordover mot Vardåsen.
 
Her er det ganske bratt og dalen kan virke både trang og mørk, men også “trolsk”. Hold stien, men ta gjerne avstikkere for å nyte den flotte utsikten over fjorden og øyene: Tofteholmen, Ranvikholmen og Mølen. Disse øyene, i tillegg til Bevøya rett i syd, er vulkanske øyer med spennende geologi og planteliv.
 
Den spreke kan gå eller klatre opp til steinrøysene, som er gamle varslingsvarder, lokalisert nær toppen av Vardåsen. Følg ellers stien gjennom dalen til topps. På en klar dag kan en se helt til Holmenkollen i nordvest og langt inn i Sverige mot øst. Tilbake kan en følge stien til en kommer til skogsbilveien mot Stamnes. Det bringer deg tilbake til utgangspunktet. Alternativt kan du ta stien ned til venstre, og ta en avstikker til Kjøvangen brygge og badestrand. Dette er en flott og aktiv sted for fiskere, sportsdykkere, padlere og isbadere hele året.
 
40-Vardåsen-runden-4,1-A3
 
Last ned kart for Vardåsen
 

Kyststien

Totalt 4-6 km.

Kupert sti og grusvei. Noe krevende.