Hvitsten Sjøboder

Opplev Hvitsten

Hvitsten er ro og romantikk. Historisk sus og sjøfart. Hvite hus og grønne hager.
Strender og kyststier. Ramme gård, Munch og "En sommernatt ved fjorden". 

 

 

Hvitsten

Hvitsten ligger ved Oslofjorden, omtrent midt mellom Drøbak og Son. Stedet har populære badestrender med Hvitsten strand og Sjøbodene. Her kan du gå en tur sørover langs kyststien, og etter et par kilometer kommer du til Emmerstadbukta. Underveis er det nydelig utsikt, og trappetrinn i fjellsiden som sherpaer fra Nepal har bygget.

Hvitsten var et av Oslofjordens første sommerparadiser. På slutten av 1800 tallet ble Hvitsten et rekreasjonssted for besøkende fra Kristiania. Mest kjent var Christianiabohemen og Edvard Munch. Munch kjøpte eiendommen Ramme i 1910 og bodde på Nedre Ramme gård til sin død i 1944.

Hvitsten er også kjent for skipsrederfamilien Olsen som har bodd på stedet i generasjoner. Petter Olsen eier og driver Ramme Gård. Ramme Gård gjenåpner 2020 med hotell, gårdsbruk og et omfattende kulturtilbud.

Ramme gård

Ramme gård planlegger åpning sommeren 2020. Les mer om Ramme gård på deres hjemmeside.

 

Ramme gård

Parken Ramme Gård

Sjøbod Hvitsten

Sjøbod

Ramme gård

Ramme Gård

Gallionsfigur Hvitsten

Gallionsfigur

Hvitsten kirke

Hvitsten kirke

"En sommernatt ved fjorden"

Tittelen er fra sangen skrevet av Ketil Bjørnstad. Den handler om Hans Jæger og Oda Lasson fra Christiania bohemen som oppholdt seg i Hvitsten om somrene på slutten av 1800-tallet.

Hvitsten har fortsatt mange sommergjester - og puben på brygga holder åpent - med godt drikke! Les mer her.

Gallionsfigurer

Ved Hvitsten kirke og rundt i parkene har skipsreder Fred. Olsen plassert ut gallionsfigurer som har hengt i baugen på skip. Ta en rusletur rundt i Hvitsten og få med deg en spennende sjøfartshistorie.

 

Skulptur fra gallionsfigur-park i Hvitsten

Gallionsfigur

Se hva du finner i Hvitsten