960x539 Drone bilde forside-1

Opplev Son

Son = livsglede. Stedet uten trafikklys, t-bane og stress. Men, med hilseplikt og god tid!

 

 

Son

I Son har "livslang soning" en helt annen mening... Son lever - og har mye å by på! Er du glad i fritidsaktiviteter kan du glede deg over kyststier, badestrender og båtliv. På brygga kan du følge med på fiskebåtene som leverer fisk og skalldyr. Vinterstid har vi skiløyper og slalåmbakke. Det er et spennende utvalg av butikker og gallerier - mye spesielt man ikke finner andre steder. Son har mange og meget bra spisesteder - fra enklere kafetilbud til gode restauranter.

Son ble ladested rundt 1604, og det antas at de første husene i Son ble bygget på 1620-tallet. Tømmer var den store eksportvaren, og den ble skipet til Holland. På gamle hollandske kart er Son beskrevet som Zoen op den Water. Hollendertiden i Son har satt sitt preg, og mange av de gamle fine bygningene bærer preg av det. 

Ta deg en vandretur og bli kjent med en historie du ikke finner andre steder!

1080x1080 Thornegården Spinnerigården

Spinnerigården og Thornegården

Fiskebåter i Son

Et levende fiskemottak

Son Brygge

Liv på brygga

Son Skalldyrkasse

Skalldyrskasse fra fiskebutikken

Son Spinnerigården

Spinnerigården

Opplev livet langs brygga

På brygga i Son kan du en tidlig morgen eller sen ettermiddag se fiskebåtene komme inn med dagens fangst. Fiskemottaket i Son er det eneste i fjorden mellom Engelsviken og Oslo. Oslofjordens beste reker er fra Son - fanget og kokt av lokale fiskere. Fiskebutikken i Son er ikke så stor, men den har et rikholdig utvalg av fisk og skalldyr. 

Son Brygge

Brygge langs

Son Fiskebutikk

Ketil ønsker velkommen til Son Fiskebutikk